söndag 23 maj 2021

FikaLisas Cookie Dough Fudge Blondies

Den här lilla godingen är en verklig läckerhet. Receptet har jag fått av Lisa Jahnstedt som gör rent himmelska kakor.

Du behöver:

225 g smör eller margarin
264 g strösocker
94 g farinströ
1,5 tsk vaniljsocker
150 g vetemjöl
3 ägg
140 g mörk choklad

Och sedan gör du garnache med:

175 g mörk choklad
1,75 dl vispgrädde

Gör så här:

Skrynkla ihop ett bakplåtspapper rejält, och släta ut det igen.
Klä en form med pappret. Formen kan lämpligen vara ca 20 x 30 cm.
Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.
Blanda sockren med mjölet. Sikta gärna mjölet för att undvika klumpar.
Hacka den mörka cokladen.
Häll smöret i mjölblandningen eller tvärtom. Rör ihop försiktigt. Rör inte mer än nödvändigt.
Knäck ner äggen och blanda försiktigt tills det blivit en homogen massa men inte mer.
Blanda ännu försiktigare ner den hackade chokladen.
Häll upp smeten i den papprade formen.
Ställ in mitt i ugnen.
Slicka rent skålen.
Grädda kakan i 25-30 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Du märker att den är klar om du skakar på formen och det rör sig lite i mitten.

Ta ut kakan och låt den vila i kylen ett antal timmar, helst över natt.

Gör chokladgarnachen.
Hacka 175 g choklad och lägg i en värmetålig bunke.
Värm grädden. När den precis börjat koka häller du grädden över chokladen.
Låt det hela stå en minut i fred och sedan rör du runt tills du fått en jämn smet.

Häll chokladgarnachen över din kaka.
Låt kakan bo i kylen igen ett bra tag.
Skär läckerheten i små munsbitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Irma skördar

Sötnosen och moroten...